El lector escriu

Pas a pas

Fa poc temps vaig descobrir que soc una PAS (persona altament sensible). No em va sorprendre, ja que familiars i amistats sempre m’han dit que soc sensible. Les PAS tenim una empatia molt desenvolupada, som molt intuïtives, presentem un gran sentit de la justícia, no obstant això patim davant dels canvis d’humor, d’actitud i de pensaments sobtats de les persones. Experts en psicologia puntualitzen que és rellevant aprendre a gestionar la nostra sensibilitat i saber protegir-nos perquè, en cas contrari, patim estrès, ansietat, i podem caure en estats depressius. I encara més en aquesta societat malaltissa sobrecarregada d’estímuls i d’actituds patològiques inconscients. Tot això ens crea malestar.

Si creus que ets una PAS, no et preocupis, no és cap malaltia ni cap trastorn mental, sinó que es tracta d’un tret neutral que constitueix un avantatge evolutiu per a algunes coses i un desavantatge en altres, segons Teresa Nandín, presidenta de l’Associació Catalana de Persones amb Alta Sensibilitat (Acpas). Ara bé, cada PAS som diferents: depenent de la nostra experiència, la nostra educació i dels esdeveniments vitals viscuts, ho viurem pitjor o millor. Tots tenim naps o cols i és de persones valentes reconèixer, acceptar i expressar les nostres debilitats i alhora compartir-ho amb els altres per ajudar a fomentar una societat més tolerant, justa, democràtica i ètica.

Banyoles (Pla de l’Estany)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia