Opinió

A la tres

No pateixin, no en sabrem res

“I del seu paper en el 23-F, no en podem saber res més? O les magarrufes l’emèrit les feia només en l’àmbit fiscal?

No pateixin. No li passarà res, al rei emèrit. O acabarà amb un pacte de darrera hora i ens donaran peixet. No hi fa res, que cada dia de cada dia anem sabent més magarrufes reials, i que ara resulti que les regularitzacions fiscals les feia, ai las, perquè la fiscalia ja li havia fet saber que l’investigava. No provin de fer-ho vostès, però, que segur que no se’n sortirien tan bé. No en sabrem gaire res, del que va fer aquest home, no pateixin. Passarà, si fa no fa, el mateix que amb el seu paper en el 23-F. L’altre dia el president Biden anunciava la desclassificació dels documents secrets sobre la investigació que l’FBI va fer sobre els atemptats terroristes de l’11-S. Ho saben que a Espanya tots els intents per saber quin paper va jugar el rei en el 23-F han quedat en no res? El Congrés dels Diputats fa set anys, aviat vuit, que bloqueja la reforma de la llei de secrets oficials, que, saben de quan és? Doncs sí: de l’abril del 1968, en plena dictadura franquista. Mentre que en la majoria de països europeus els secrets oficials queden desclassificats amb el pas del temps, a Espanya no. Gràcies a aquesta llei –franquista, hi insisteixo–, i al bloqueig de les forces majoritàries al Congrés, mai s’ha pogut desclassificar la documentació del 23-F per saber el paper del rei. Veient la transparència amb què actuava econòmicament, no creuen vostès que hi ha motius per posar en dubte la versió oficial?

Ni del paper del rei en el 23-F ni dels GAL, per posar-los dos exemples, en sabem gaire res. I ara diuen (diuen, diuen, diuen) des de l’executiu espanyol que volen reformar aquesta llei però que temes com els que els citava anteriorment continuarien sent considerats “matèries classificades”. Alguns grups parlamentaris se n’han fet un tip, de demanar que es desclassifiqui aquesta documentació. “És un dret democràtic conèixer millor el que va passar el 23-F, el terrorisme dels GAL o l’abandonament del Sàhara Occidental”, deia l’última petició de desclassificació de documentació feta aquest estiu per Més Mallorca. No pateixin. No en sabrem res. Que per això tenim el govern més progressista de la història.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia