Editorial

Una altra fase crítica de la pandèmia

A mesura que milloren els índexs de contagis i hospitalitzacions per la Covid 19 augmenta la controvèrsia sobre com afrontar la reobertura completa de l’oci nocturn i de la restauració, un dels sectors més castigats per les restriccions. En aquest sentit, resulten tan comprensibles les reivindicacions d’una patronal que ha fet grans esforços per sobreviure al temporal pandèmic i assumir les condicions de seguretat imposades com la cautela de les administracions a l’hora de suavitzar el ferri control envers les activitats vinculades al consum d’alcohol i a la interacció social. Entremig, s’ha expandit amb força un fenomen que no és nou però que s’ha vist potenciat en aquest nou escenari: els botellots. Com resoldre aquesta complicada combinació sense rebregar els drets civils és ara un dels principals reptes d’unes autoritats sanitàries, la màxima prioritat de les quals continua sent assolir uns nivells de vacunació que garanteixin la immunitat de grup.

L’objectiu no és senzill perquè el ritme de vacunació ha avançat més lentament quan ha arribat el torn dels que estan en la franja d’edat compresa entre els setze i els trenta-cinc anys, fins al punt que a les neveres de la Generalitat hi ha setanta mil dosis caducades. Incorporar el col·lectiu pendent requerirà un esforç pedagògic addicional, tenint en compte, a més, que en algunes ciutats importants existeixen alarmants bosses de població vulnerable que es mantenen al marge de les campanyes oficials.

El triomf contra la pandèmia entra en una altra fase crítica i caldran nous esforços per reequilibrar la prevenció sanitària i el respecte pels drets civils. Els joves han d’entendre que un botellot en un polígon industrial és una manera de desfogar-se, però un botellot de vint-i-cinc mil persones a les portes d’una universitat és un problema d’ordre públic. Si no, de res serviran els sacrificis de la patronal de l’oci nocturn.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia