El lector escriu

Les sancions contra les vulneracions del català

Les infraccions per vulneracions dels drets lingüístics, això és, les discriminacions contra el català a Catalunya, actualment no són sancionades. Ho reconeix el govern de la Generalitat i ens ho ha posat de manifest moltes vegades la Plataforma per la Llengua. El nou govern català, a part de tocar temes de molta volada i que s’han d’embastar bé, d’aquí tantes reticències –i personalismes i egoismes, hi afegeixo–, ha de posar en marxa la capacitat sancionadora que estableix el Codi de Consum de Catalunya. Perquè si no, això és xauxa. Tota llei ha de preveure sancions per a qui no la compleixi. De què serveix tant d’esforç de ciutadans compromesos i d’entitats com l’abans esmentada que demanen protecció pels seus drets lingüístics trepitjats, si després tot segueix igual? I no s’ha d’anar només contra el petit botiguer que no etiqueta en català, que també, sinó també, i encara més, contra les grans multinacionals que menyspreen amb arrogància el català.

El nou govern ha de crear una direcció general que es cuidi d’aquests temes, amb un bon equip de juristes i amb un procediment sancionador àgil que sancioni les infraccions. I amb una agència tributària que cobri les multes de forma ràpida i eficaç.

Sabadell (Vallès Occidental)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia