El lector escriu

Fotovoltaica

El febrer del 2020 vaig instal·lar unes pantalles fotovoltaiques per autoconsum elèctric domèstic. La rendibilitat de la inversió venia donada per l’estalvi en el consum, la rebaixa de l’IBI uns quants anys i l’enviament de l’energia no consumida a la xarxa de distribució.

El compliment va ser satisfactori en els dos primers punts: la factura elèctrica va disminuir des del primer mes i l’aplicació de la reducció de l’IBI es va aplicar ja l’any passat.

No he aconseguit, però, superar el tràmit de la distribuïdora de zona –Endesa Distribución– perquè, a hores d’ara, encara no he cobrat cap euro pels kW sobrants enviats a la xarxa. Segons l’instal·lador, el tràmit normal per fer efectius tots els avantatges del sistema són entre dos i tres mesos, ja que comporta primer l’autorització administrativa Gencat, després l’autorització de la distribuïdora de zona i, finalment, ho aplica la comercialitzadora.

Endesa Distribución va tardar set mesos des de tenir el vistiplau de la Generalitat a aplicar la condició d’autogenerador. En tot aquest temps, el sistema no podia enviar l’excés de kW que el sistema podia produir a la xarxa perquè faltava l’autorització administrativa de la distribuïdora. Des del desembre passat, envio ja a la xarxa elèctrica però, fins al març, la comercialitzadora no els podia facturar (em consta que els hi ha reclamat) perquè Endesa Distribución encara no els comptabilitzava.

Exemple global de mala gestió administrativa, en contra dels principis de generació d’energia verda i d’estalvi energètic.

Vidreres (Selva)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia