El lector escriu

L’Espanya franquista, en el punt de mira d’Europa

Tenint en compte la història de la Guerra Civil espanyola del 1936 i de la dictadura de Franco, ara aquestes sinergies hereves del franquisme, PP, Cs i Vox, amb la connivència del PSOE, atempten contra els drets democràtics i les llibertats dels independentistes que lidera Carles Puigdemont, legítim president de la Generalitat des de l’exili.

Malgrat la refranquització de l’Estat afí a la monarquia espanyola, no van poder evitar que la independència guanyés les eleccions del 14 de febrer a Catalunya i que es formés un nou govern de la Generalitat que ha estat un canvi de paradigma polític enmig de la variant delta que no dona treva ni a Catalunya ni a la resta del món.

Aquesta crisi econòmica per la casuística exponencial d’un atur tangible, que paralitza l’engranatge del motor en sostenibilitat i subsistència d’autònoms i petits negocis familiars, ha fet que el president Puigdemont hagi remarcat a Pedro Sánchez el dèficit fiscal i la falta d’inversions i infraestructures de la Generalitat, tot advertint el president del govern espanyol que l’any passat va ser decebedor i que rectifiqui.

Cal, doncs, fer realitat les paraules del jutge emèrit del Tribunal Suprem Martín Pallín en el programa FAQS a TV3, dient: “Puigdemont té dret a venir sense ser detingut; a més, les lleis de l’Estat espanyol castigarien el jutge que actués contra ell quan no concorren les condicionants legals per a la seva detenció.”

Com deia Julio Anguita: “No em fa por el soroll del poder, em fa por el silenci del poble.”

Barcelona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia