El lector escriu

Sobre el pagament per ús d’autopistes

M’he adonat que per a la gent de ciutat és molt fàcil dir que les autopistes “les pagui qui les utilitzi”, les de ciutat sempre han estat gratuïtes i els transports públics nombrosos (i subvencionats) fan pràcticament inútil el cotxe. Però per a la gent de poble les carreteres que ens porten a les ciutats són pràcticament el nostre únic servei públic (m’atreviria a dir essencial), el que ens connecta amb la resta de serveis que no tenim, i això per un preu bastant més elevat que el que ha d’assumir la gent ja present a la ciutat.

Sovint es justifica la mesura pel medi ambient, però no pot ser que la factura d’aquest la paguem sempre aquells que no tenim altra opció. Entenc també que pagar-ne el manteniment és costós i implicaria que els estrangers no contribuïssin al seu manteniment.

Per tot això trobo més raonable un model basat en la vinyeta, car és l’únic model que no discrimina la gent que viu lluny de les ciutats per tal d’accedir als serveis públics, i alhora permet que tots participem econòmicament en el manteniment d’aquest tipus de vies, fins i tot els estrangers que venen regularment o de visita.

Vilaür (Alt Empordà)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia