El lector escriu

Eleccions al Consell per la República

Vaig quedar parat a les Cotxeres de Sants quan ens van explicar en què consistia la discriminació positiva de les dones en les eleccions de representants (jo no ho tenia prou clar). En primer lloc, per la magnitud de discriminació: hi ha d’haver necessàriament majoria de dones, desconsiderant el seu grau de representació pels vots obtinguts (punt 10 del “Procés electoral”). En segon lloc, per l’argumentació: les molt especials dificultats d’una dona per accedir a càrrecs de direcció o de govern d’una institució.

Aquest argument topa amb l’observació de proximitat. Al barri hi ha nombroses entitats presidides per dones, aquell mateix acte va ser conduït per una dona (per cert, amb eficàcia i dignitat), els centres d’ensenyament (escoles i instituts) estan plens de dones directores, a Barcelona i a molts altres municipis l’alcaldia l’ocupa una dona, i la presidenta de la Diputació de Barcelona i la del Parlament també ho són. Topa també aquell argument amb l’observació a més llarga distància. Són dones l’alcaldessa de París, la presidenta de la Comissió Europea i el personatge polític de més rellevància a l’Europa d’avui (la senyora Merkel, és clar). Podríem donar un cop d’ull a les governants molt enèrgiques que modernament hi ha hagut al Regne Unit, a Israel, a l’Índia, al Pakistan, etcètera, etcètera.

I ve la pregunta: “Caram, vols dir que el fet de ser dones els ho fa tan difícil?” “Necessiten de veritat que se’ls atorgui per decret la majoria encara que els vots obtinguts no ho avalin?”

Potser és que aquelles dones dirigents són fora de sèrie, fetes d’una altra terrissa. O potser, deixant a part la qüestió de si el sexisme és justificable o no, aquí podria ser senzillament que a l’hora de redactar les normes hem entrat en un politicamentcorrectisme de dubtosa justificació.

Barcelona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia