El lector escriu

Curses de buguis a la pista del Comanegra

El dissabte 23 d’octubre a les cinc tocades de la tarda baixàvem per la pista força dolenta del Comanegra (Alta Garrotxa) amb cotxe, darrere d’altres, quan ens van atrapar una colla d’uns deu buguis que ens avançaven tot i les condicions de la pista, gas a fons, projectant pedres contra els vehicles.

Quan circules per una pista has d’evitar tocar amb els baixos del cotxe alguna pedra, de manera que cal moure’s d’un costat a l’altre. A un d’ells li va costar força aconseguir avançar-nos, fent una conducció temerària i molt agressiva. En assolir el seu objectiu va frenar el bugui en sec, una acció que va provocar un xoc amb el nostre vehicle, va baixar del seu cridant i actuant de manera violenta agredint el nostre conductor. El va fer caure d’esquenes per un marge ple de bardisses i l’esquena li va quedar plena d’esgarrinxades, sortosament no hi havia un barranc. Argumentaven que ells tenen preferència i que els altres vehicles han de sortir de la pista perquè ells puguin passar.

Aquesta manera d’actuar qualsevol dia provocarà un accident greu, ja que en aquests espais naturals hi ha ramats de bestiar, gent amb bicicleta, caminant i fins i tot vehicles que poden venir en direcció contrària i no esperen trobar una colla de gent fent curses amb buguis; tot sigui dit, persones que volten els 60 anys. Provoquen també que la pista s’erosioni molt més, cosa que perjudica els ramaders de la zona.

Vam voler posar una denúncia als Mossos i ens van dir que s’havia de fer als Agents Rurals; així ho hem fet i, a més, ens han comentat que alguna altra persona ja havia denunciat els mateixos individus.

Faig públics aquests fets perquè la gent vagi amb compte quan circuli per aquests llocs. Espero també que les autoritats competents s’ho agafin seriosament i hi posin fre abans no se’ls hagi anat massa de les mans.

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia