El lector escriu

Enfront d’un canvi institucional

Els gironins, superada ja la primera quinzena d’octubre, comencem a sentir l’olor de les nostres Fires de Sant Narcís; per això, quan hem llegit un article que fa referència a un dels actes més tradicionals, hem tingut un ensurt, tot i que en llegir tot l’article hem vist que, malgrat ser prou important, potser no ho és tant com pensàvem.

Es tracta que el nostre Ajuntament desvincula l’ofici del sant patró dels actes institucionals. Fins ara hi tenia un paper important, tenint en compte que la celebració de l’ofici és una tradició molt important, envers tots els ciutadans; deixant a part les creences que cadascú té guardades, al seu interior. Això vol dir que no totes i tots els presents hi vagin per l’ofici o bé, simplement, per seguir una tradició tan arrelada i respectable, com antiga.

Per tot això, ens costa un xic d’entendre la consideració del govern municipal. Tot i així, diuen, hi seguiran col·laborant econòmicament i hi tindran un representant; fent figurar l’ofici com un acte destacat. Resumint, no estem forts en temes protocol·laris, però no acabem d’entendre aquest canvi tan sobtat. És el parer d’un gironí de tota la vida, de 82 anys.

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia