El lector escriu

Noves regles socioeconòmiques

Necessitem repensar els nous projectes de transformació social que s’adiguin amb l’actual situació econòmica i amb la nostra identitat nacional catalana. Els dos principals problemes que tenim són dos: l’excessiu pes de les grans multinacionals i un pobre sector públic de la Generalitat de Catalunya. Així doncs, no acabem de donar resposta als problemes que tenim: la manca de suport i reconeixement econòmic i fiscal a les petites empreses i autònoms (incloses les ridícules pensions que perceben), la substitució de la distribució de la riquesa i la desigualtat social per una immigració sobredimensionada i a baix preu laboral, l’empobriment de les classes mitjanes cosides a impostos mentre les fortunes són cada vegada més grans fortunes, la falta d’oportunitats per als joves, i la manca de foment dels emprenedors dins el lliure mercat, la manca d’augment de la productivitat industrial i tecnològica, també una major participació dels treballadors en les empreses.

Sembla necessari el retorn actualitzat i més liberal de la socialdemocràcia moderada de després de la Segona Guerra Mundial a l’Europa Occidental, adaptada als nous temps i sense caure en populismes estèrils.

Vilafranca del Penedès (Alt Penedès)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia