El lector escriu

Massa cotxes nous

Per les carreteres es veuen molts cotxes nous. Podria semblar senyal de progrés, però és un endarreriment. Un cotxe és una ferralla en potència des del moment que surt del concessionari; nou fa goig, però és un objecte contaminant que ho col·lapsa tot, fins i tot els elèctrics –què en farem, de les bateries, quan s’acabi la seva vida útil?

El que cal és reparar els cotxes que ja tenim, no canviar-los al ritme que ens marca el capitalisme, que ens crea necessitats fictícies i hi caiem de quatre grapes. Cal donar vida als petits tallers de reparació, que poden allargar la vida útil del vehicle molts anys més. Que les zones de baixes emissions no ens permetran circular-hi? Doncs el deixem a casa i anem en transport públic. A hores d’ara ja no té cap mena de sentit agafar el cotxe individualment per anar a treballar o a estudiar, ja hauria d’estar prohibit fa temps, no sé què esperen les autoritats. Sí que ho sé: són presoneres del poder dels fabricants de cotxes i del gran capital. Això sí, les morts i els efectes de les malalties derivades de la contaminació poden esperar.

Sabadell (Vallès Occidental)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia