Opinió

DE SET EN SET

El país que tenim

Puigcercós defensa que tot plegat s'aclarirà quan CiU descobreixi que a Espanya ens tenen calats i arribi el col·lapse

Diumenge ho sabrem. O potser uns dies després, quan se sàpiga quin govern formarà Mas. Però diumenge ja tindrem els elements necessaris per saber quin país tenim i cap on vol anar. De la mateixa manera que crec que la participació arribarà al 55% –em diuen il·lús; un 55% en les eleccions catalanes és com un 70% en les espanyoles–. Però espero que la gent s'adonarà que cal anar a votar, i també que l'important tant per cent d'indecisos acabin anant a votar en consciència i en clau de país.

Vaig escriure que el 10 de juliol, amb la gran manifestació de Barcelona, alguna cosa havia canviat. I encara que els analistes amb els resultats a la mà ens donaran dilluns dades per desmentir-ho, continuo pensant que va ser així. Molta gent va dir prou. Que el proper Parlament no tingui més diputats independentistes i, segurament, més d'autonomistes, per no dir espanyolistes (llegeixin PP i de Ciutadans), no em fa canviar d'opinió. No hi poso el PSC perquè els socialistes catalans hauran de decidir, i aviat, què volen ser quan siguin grans. I CiU també. Mas sap que el 10-J alguna cosa va canviar també per a ell. No li valdrà només el peix al cove, haurà d'arriscar i veurem de quina manera. La clau és saber si el tercer partit serà ERC o el PP. Potser diumenge hi haurà el pas enrere necessari per agafar embranzida. Caldrà veure el mal causat per la fragmentació del vot independentista. Puigcercós defensa que tot plegat s'aclarirà quan CiU descobreixi que a Espanya ens tenen calats i arribi el col·lapse, serà l'hora de fer un pas endavant. Veurem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.