Dret a la vaga, però no a l'agressió als ciutadans

Els conductors dels autobusos interurbans de la demarcació de Barcelona van protagonitzar ahir el seu quart dia de vaga repartits en dues aturades de dos dies. Des del primer dia, hi ha hagut veritables dificultats perquè es complissin els serveis mínims i els piquets han provocat múltiples destrosses als autobusos. Ahir, però, encara van anar més lluny i van atacar autobusos plens de viatgers que, a més, no eren pas ni de les companyies ni dels territoris que feien vaga.

En concret, van rebre l'impacte d'objectes contundents dos autocars que cobrien el servei entre Barcelona i l'aeroport de Girona i que anaven plens de viatgers, i es va apedregar un autocar que havia de dur escolars de Calella a Girona que, sortosament, encara no havia carregat els nens. Ara, els pares, l'ensurt el van tenir, com ho demostra el fet que a la tarda no es van atrevir a tornar a Calella en autocar i van anar a buscar els nens, amb els cotxes, particulars a Tordera.

El dret a la vaga és indiscutible i, per tant, aquests treballadors tenen tot el dret a protestar per una situació que consideren absurda aturant la seva activitat. En aquest sentit, seria bo que les dues parts, en aquests moments enfrontades fins a un punt d'enrocament, comencessin a buscar solucions, ja que aquest conflicte afecta, fins i tot, la mobilitat de l'àrea metropolitana. Ara bé, el que no es pot permetre de cap manera és que alguns piquets informatius s'hagin dedicat durant quatre dies a destrossar autocars i que hagin arribat a atacar els seus usuaris. Aquest fet hauria de fer reflexionar, d'una banda, els sindicats sobre el seu paper i, de l'altra, les patronals sobre si han demanat la protecció policial necessària o han preferit fer-se les víctimes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.