Màxim consens al nou govern de Santa Coloma de Gramenet

El ple de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet va triar ahir Núria Parlón com a alcaldessa d'aquesta població del Barcelonès Nord en substitució de Bartomeu Muñoz, empresonat pel jutge Baltasar Garzón en el marc de l'operació Pretòria. La tria del substitut de Muñoz i la seva presa de possessió és una bona notícia per a Santa Coloma, ja que, d'aquesta manera, l'Ajuntament podrà treballar perquè el municipi recuperi l'estabilitat perduda ara fa uns 20 dies quan la Guàrdia Civil va posar de cap per avall totes les dependències municipals i va detenir tres polítics del PSC. Més enllà d'això, ara s'obre un període en què Parlón i el seu equip hauran de demostrar, amb fets, que la seva elecció ha estat l'adequada perquè Santa Coloma recuperi el ritme de treball normal d'una gran ciutat. No obstant això, no cal oblidar que la nova alcaldessa no haurà estat triada com a cap de llista en unes eleccions municipals i que, per tant, la seva situació tindrà una provisionalitat, si més no, política. En aquests casos, seria positiu que hi pogués haver eleccions municipals en un poble concret; però, com que aquesta opció no està regulada, la fórmula no havia de consistir en la dissolució de la corporació municipal sinó en la tria d'un substitut, tal com s'ha fet.

En tot cas, la feina de Parlón els propers mesos és feixuga. Per aquest motiu, és un molt bon inici que la nova alcaldessa obrís, ahir mateix, la possibilitat d'un govern gairebé d'unitat a la resta dels grups polítics. Ara bé, Parlón ha de tenir en compte que el consens ha de començar, però no acabar, en la resta de grups polítics. Estaria bé, a més, que els principals projectes també es poguessin parlar i negociar amb la societat civil colomenca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.