La neu provoca problemes, però alguns es poden evitar

El temporal de neu i fred que està afectant Catalunya ens ha tornat a demostrar que quan les forces de la natura es desfermen com ho han fet aquests dies en algunes zones del país com el Priorat, la Ribera d'Ebre o la Terra Alta, és molt difícil mantenir la normalitat en tot allò que fa referència a la mobilitat del trànsit o els principals serveis. Països més ben preparats per al fred i la neu, com el Regne Unit, estan vivint també aquests dies greus temporals de neu que, tot i l'experiència habitual pel que fa a fer front a aquests fenòmens, han provocat nombrosos problemes en les infraestructures i en els serveis.

Tot i això, s'han produït algunes situacions i fets que són del tot inacceptables en aquests inicis del segle XXI. Els talls de subministrament elèctric i l'absència de màquines llevaneus en alguns punts de les comarques meridionals són fets que l'administració i les companyies de serveis haurien d'intentar minimitzar al màxim. Igualment d'inacceptable és la situació que ha passat a la Jonquera, on l'AP-7, una de les principals vies de comunicació del continent, ha estat tancada durant més de dotze hores. Certament que la nevada va ser important a la zona i que es tracta d'una calçada difícil per als grans camions, però una millora de la comunicació entre les autoritats d'una banda i altra de la frontera n'hauria minimitzat i molt les conseqüències.

Hi ha, finalment, la qüestió de les previsions meteorològiques fallides pel que fa a les comarques del nord-est del país i com tot plegat va derivar en la decisió, totalment equivocada, d'alguns consells comarcals gironins, de suspendre el transport escolar. Per què no es van esperar al matí a veure si nevava?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.