Editorial

Qui treu els llaços crea la inseguretat

La proposta del Ministeri de l’Interior de tractar en la pròxima Junta de Seguretat de Catalunya “la convivència en l’espai públic” i la celeritat amb què planteja la celebració de la reunió per d’aquí a un parell de setmanes són símptomes d’una posició política que persegueix alterar la realitat de les coses i atiar un fals debat sobre la confrontació civil a Catalunya. Caldrà esperar a avaluar el desenvolupament de la reunió, però resulta evident que el govern espanyol se situa en la línia d’equiparar aquells qui posen llaços grocs i altres elements reivindicatius de la llibertat dels presos polítics, amb aquells que retiren per la força molts d’aquests símbols. Si aquest és un tema que cal tractar en una Junta de Seguretat en tot cas cal partir de la base que qui genera la inseguretat són aquells que actuen encaputxats, amb agressivitat i amb armes blanques perilloses i que la coordinació de tots els cossos i forces de seguretat hauria d’anar dirigida a protegir aquells que exerceixen lliurement el seu dret a la llibertat d’expressió en l’espai públic.

La Junta de Seguretat en cap cas es pot convertir en un fòrum de fiscalització de la tasca dels Mossos d’Esquadra, que com a màxima autoritat en seguretat ciutadana han de perseguir aquells que no respecten els drets dels ciutadans favorables a la llibertat dels presos polítics. I que per descomptat han de garantir la seguretat del conjunt de la ciutadania davant expressions violentes de sectors feixistes. En tot cas, la junta pot ser un lloc idoni perquè els cossos policials espanyols –Policía Nacional i Guàrdia Civil– informin de quines mesures internes estan prenent per aturar i castigar la participació d’alguns dels seus agents en accions d’aquest tipus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia