Editorial

Nou curs, incògnites velles

La conferència que el president Quim Torra pronunciarà aquest vespre al Teatre Nacional de Catalunya s’interpreta com el tret de sortida d’un nou curs polític que, de moment, arrossega les mateixes incògnites amb què va acabar l’anterior. Catalunya continua sense trobar el seu encaix a Espanya i no sembla pas que, vistes les propostes fetes ahir pel president Pedro Sánchez, hi hagi cap solució a la cantonada. Una situació prou complicada, que ho és encara més quan bona part de l’anterior govern català és a l’exili o a la presó (amb l’amenaça d’unes condemnes que són una barbaritat) i quan Ciutadans i el Partit Popular han dedicat l’estiu a enterbolir l’ambient i a alimentar la crispació.

El govern català en general, i el seu president en particular, tenen el repte i la responsabilitat d’afrontar aquest nou curs evitant una escalada innecessària de tensió però, alhora, sense renunciar al mandat de l’1-O i del 21-D. La via de diàleg oberta amb el govern espanyol ha de continuar sent l’aposta principal de l’executiu, però cal no oblidar (i el govern Sánchez faria bé de no menystenir-ho fent propostes de curt recorregut) que una majoria de catalans ha optat per la via de l’estat propi o que, en tot cas, un vuitanta per cent dels ciutadans voldrien el referèndum acordat que el govern espanyol es nega a negociar.

Aquesta radiografia de la situació fa preveure un nou curs polític complicat en què l’immobilisme no només no resoldrà el conflicte sinó que corre el risc d’enverinar-lo tenint en compte que som a les portes d’un judici que la immensa majoria dels catalans no entén. Avui Quim Torra farà la seva anàlisi de la situació i la seva proposta. Caldrà analitzar-ne la viabilitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia