Editorial

Més gestos sense contingut

El govern de l’Estat va celebrar ahir el seu Consell de Ministres a Barcelona amb un desplegament de mitjans que ha costat un ull de la cara i amb uns resultats més aviat minsos. D’entrada, un govern com el socialista, tan donat als gestos, ahir en va fer dos que són ben buits. En primer lloc, va rebatejar l’aeroport de Barcelona amb el nom de Josep Tarradellas, com si aquest fos el problema que té aquesta infraestructura, capada en la seva capacitat de creixement justament perquè els successius governs de l’Estat han decidit que ha de ser un aeroport ‘low-cost’ i han arribat, fins i tot, ha prohibir vols a determinats països per adjudicarlos a Madrid. I, en segon lloc, aprovant una declaració que condemna l’assassinat, per part de l’Estat, del president de la Generalitat Lluís Companys, quan el que ha de fer, ja, és anul·lar el judici franquista. És obvi que en la situació actual calien gestos, que la reunió de dijous també ho va ser, però també que seria bo passar ja a l’acció i, en tot cas, demostrar que se sap què es vol fer i no anar fent nyaps com aquests dos pensant, segurament de forma honesta, que són grans avenços.

La diada de protesta contra la presència del Consell de Ministres el dia que feia un any d’unes eleccions imposades pel 155, va ser, majoritàriament, cívica i massiva, com sempre. La tensió hi és normal, ja que no es pot parlar de normalitat amb presos polítics i exiliats, que ho són per haver facilitat a la població que votés, com ella mateixa havia demanat en unes eleccions. Ara, és cert que es van viure moments de violència que no fan cap bé al moviment, tot i que, en ser persones encaputxades, tampoc és clar a quins interessos obeïen. Sigui com sigui, una imatge que cal desterrar de qualsevol mobilització sobiranista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia