Posada al dia del Codi Penal

El govern espanyol ha emprès una nova reforma del Codi Penal imprescindible perquè les noves modalitats delictives ja havien descosit l'anterior. El text, que ha aprovat el Congrés i que ara serà remès al Senat perquè segueixi el procediment parlamentari, tipifica de manera més severa la corrupció, especialment si va lligada a qüestions urbanístiques, i colla la multireincidència per posar fi a la impunitat dels robatoris de poca importància. També posa al dia el càstig als delictes relacionats amb el trànsit i preveu mesures més estrictes per al compliment de les penes imposades als pederastes i als terroristes. La reforma del Codi Penal és sempre una qüestió molt sensible perquè s'ha de saber abordar en el moment en què la societat ho reclama, mai massa aviat ni tampoc massa tard, i s'ha de fer amb el màxim consens possible.

Pel que fa al Partit Popular, la seva abstenció amb l'argument que el text és insuficient i que conté massa buits resulta ridícula si tenim en compte la llista de casos de presumpta corrupció que se li apilonen als jutjats. No es pot deixar de pensar que, en un altre moment més assossegat, potser el vot dels populars hauria estat afirmatiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.