Populisme a Llavaneres

L'Ajuntament de Llavaneres ha estat el primer de Catalunya a donar suport a la moció del PP que reclama fer servir el padró per denunciar els immigrants en situació irregular. Els vots de CiU, que governa en minoria, van fer possible l'aprovació d'una proposta que només es pot entendre des d'una perspectiva electoralista. Llavaneres, durant anys un dels únics feus del PP a Catalunya, és un dels municipis més rics del país. El seu percentatge d'immigració és del 10,8%, i no hi ha problemes de convivència derivats d'aquest fenomen. Ho va admetre l'alcalde, el democratacristià Bernat Graupera, abans d'explicar que la moció no s'aplicarà fins que no es trobi la manera de fer-ho, la qual cosa afegeix encara més interrogants a una decisió fortament criticada per l'oposició.

Als polítics se'ls ha d'exigir un mínim grau de responsabilitat que s'ha trobat a faltar a CiU i el PP de Llavaneres. I també als governs de Vic i el Vendrell, on l'anunci d'actuar en la mateixa direcció no s'ha traduït de moment en cap cas de delació. Perquè una cosa és provocar un debat i posar de manifest la poca diligència de l'Estat en aquesta qüestió i l'altra és fer un populisme irresponsable que pot crear problemes allà on no n'hi ha.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.