Tret de sortida a la consulta sobre el futur de la Diagonal

Prop d'un milió i mig de barcelonins estan cridats a participar, a partir d'avui i fins diumenge vinent, en la primera consulta ciutadana que s'organitza a la capital del país per decidir el futur d'un aspecte transcendent. En aquest cas, la reforma d'una de les avingudes més representatives, la Diagonal, que demana des de fa temps un rentat de cara. La consulta no és oberta a totes les opcions. Els ciutadans que hi participin podran triar entre dos projectes de reforma, o bé decantar-se per una tercera opció que comporta deixar el projecte per a més endavant. Amb aquestes tres opcions al damunt de la taula, ningú pot defensar amb arguments sòlids que el procés sigui excloent o poc democràtic. Ara, el que cal és exigir el màxim rigor per evitar qualsevol error que pugui posar en dubte la validesa del resultat final d'una consulta que ha de marcar un abans i un després en la participació ciutadana a Barcelona i la resta del país. L'excessiva politització del procés, convertit en una mena de contesa preelectoral per tots els partits sense excepció, és l'únic punt que ha enfosquit les jornades prèvies a l'inici de la consulta.

Fetes aquestes consideracions, convé recordar que la consulta és només el primer pas d'un procés que es preveu complicat. Sobretot, per la revolució en la mobilitat que planteja una reforma associada a la unió de les dues línies de tramvia per la Diagonal, que comportarà l'expulsió dels 51.000 vehicles privats que hi circulen cada dia. Una operació de risc, que ha de comportar un gran nombre de mesures compensatòries per evitar que la descongestió de la Diagonal acabi provocant el col·lapse d'altres punts de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.