Editorial

La sortida real del túnel

L’actitud del conjunt de la població catalana respecte al confinament ha estat majoritàriament positiva. Ordenat o recomanat, en grau total o parcial, els ciutadans han escoltat la crida dels científics i les autoritats sanitàries, han pres consciència de la necessitat de no donar facilitats al virus per protegir-se i protegir als altres i han actuat amb el seny que caracteritza aquesta societat. No obstant això, després de vuit setmanes de restriccions a discreció, cansament acumulat i necessitat de deixar enrere aquest malson, l’arribada del desconfinament parcial fa objectivament difícil mantenir aquesta disciplina.

La normalitat tal com la coneixíem abans de la pandèmia no es podrà recuperar fins que no hi hagi una vacuna. Aquella serà la sortida real del túnel i cal tenir-ho molt present durant els pròxims mesos, en els quals la recuperació de petits espais de normalitat haurà de ser per força lenta, progressiva i desigual segons el territori de cadascú. I és justament en aquest context de fronteres difuses, que cal no cometre l’error de relaxar-se o anar massa ràpid, perquè això suposarà haver de fer passos enrere en tots els sentits.

L’autoresponsabilitat serà, doncs, la millor consellera dels ciutadans en tot aquest trajecte de fases i velocitats diferents i missatges sovint contradictoris. Els governants no són pas cap excepció, ans al contrari, tenen la gran responsabilitat de conduir aquest trànsit de la manera més ordenada i segura possible. Per això cal continuar criticant la fórmula de comunicar mesures a darrera hora i a través del BOE per ineficaç, de la mateixa manera que cal denunciar les pretensions de desconfinament de la presidenta de la Comunitat de Madrid per temeràries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia