Editorial

El Parlament del 14-F

La constitució de la mesa del Parlament ha materialitzat la direcció que ja van indicar els ciutadans amb els seus vots en les eleccions del 14-F. Les tres forces independentistes (ERC, Junts i CUP) van obtenir la majoria absoluta en vots i en escons, i tant la presidència de Laura Borràs com la majoria clara d’aquests partits en la mesa (5 a 2) no fan més que corroborar l’encàrrec democràtic dels catalans, per molt que alguns, a Espanya i també a Catalunya, s’hagin entestat a fer lectures alternatives dels resultats. L’acord que ha servit per encarrilar la constitució del Parlament d’aquesta XIII Legislatura obre la porta ara a l’acord que hauria de servir per establir les bases, l’estratègia i l’estabilitat d’un nou govern presidit per Pere Aragonès. Descartades les opcions alternatives, inclòs el quadripartit amb els Comuns proposat pel mateix Aragonès, tot indica que aquest acord conduirà a la repetició de l’esquema del govern de coalició entre ERC iJunts amb el suport extern dels cupaires. És un acord coherent amb el missatge de les urnes 14-F, seria bo que arribés de manera natural i sense retards i és fonamental per a l’èxit de la legislatura que inclogui els mecanismes i les correccions que calgui perquè sigui un govern sòlid, estable, que tingui un pla per al país i l’executi i que no ofereixi ni la sensació ni els episodis de desunió que va evidenciar en la legislatura passada.

El discurs de Laura Borràs, reivindicant la sobirania del Parlament, la figura de l’expresidenta Forcadell i la resta de represaliats, la vigència del projecte independentista, la presència a l’hemicicle de més diputades que mai (65) i la ferma voluntat de barrar el pas al discurs de l’extrema dreta dibuixen el tarannà que tindrà aquest Parlament, com també ho van fer Cs marxant de l’acte a l’inici del discurs de la presidenta i el PSC sumant el seu vot al de Vox en la mesa d’edat per tal de no acceptar el vot delegat del diputat exiliat Lluís Puig. Una tria recurrent dels socialistes en contra de les urnes i a favor del bloqueig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia