Editorial

Accelerar la vacunació

La campanya de vacunació a Catalunya va agafant ritme, no el que seria desitjable encara, malgrat els entrebancs que els retards en les entregues i els canvis de criteri en les edats d’aplicació del vaccí d’AstraZeneca suposen per a la planificació de Salut. El nombre de vacunes posades aquesta setmana i el que està previst que s’injectin aquests dies festius és molt important, i cal agrair per damunt de tot la feina del personal sanitari, però encara és insuficient per poder combatre amb eficàcia una pandèmia que, lluny d’albirar-se el seu final, amenaça amb una quarta onada. Malauradament, les dades d’aquests últims dies no conviden a l’optimisme i les gentades amunt i avall aprofitant les vacances de Setmana Santa, tampoc, malgrat que el comportament de la majoria de la població sigui d’acord amb les directrius de Salut.

A hores d’ara un dels aspectes que preocupa més la població sobre el pla de vacunació són les anades i vingudes del govern espanyol pel que fa a les franges d’edat que es poden vacunar amb el vaccí d’AstraZeneca. Primer era per sota dels 55 anys, contràriament a la manca de límit d’edat que imperava a la majoria de països europeus. Després s’ha recomanat per a la franja d’entre 60 i 65 anys. Tot plegat, mentre arriben notícies contradictòries de diferents estats europeus sobre la vacuna i països com ara Alemanya en limitin l’ús després de diferents casos greus de trombosi. La UE i sobretot l’Agència Europea del Medicament (EMA) haurien d’actuar amb contundència per aclarir els dubtes i per establir una política comuna. Les decisions erràtiques o preses de manera individual per cadascun dels socis comunitaris només són arguments per a aquells que aprofiten qualsevol escletxa per qüestionar els vaccins. A més de resoldre, però, aquests dubtes, la UE ha de centrar-se també a aconseguir accelerar el pla de vacunació, pressionant les empreses perquè no retardin les entregues i els països perquè l’implementin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia