Editorial

Les vacunes i el nou repunt de la pandèmia

Quan semblava que es podria afrontar el segon estiu de la pandèmia amb tranquil·litat després que les dades de contagis i hospitalitzacions anessin de baixada progressiva i s’haguessin pràcticament anul·lat les diferents restriccions, la nova variant delta i el relaxament de bona part de la població són a punt de portar-nos a una nova onada. De fet, el nombre de persones que s’han encomanat de la malaltia aquests últims dies no ha parat de créixer de manera exponencial, amb l’avantatge que la majoria dels afectats són gent jove que, en general, no acaba ni als hospitals ni, encara menys, a les unitats de cures intensives, com passava en les altres onades. És evident que les vacunacions massives portades a terme aquests últimes mesos han contribuït a reduir la pressió hospitalària. Per això cal celebrar que, finalment, Salut hagi obert la vaccinació a totes les franges d’edat, també als més joves, un col·lectiu que durant la pandèmia ha fet importants sacrificis, sobretot pel que fa a la vida social i a l’oci, bàsics en aquest tram vital.

Que aquells que no estan encara vacunats són els principals afectats per aquest repunt de la pandèmia demostra la importància dels vaccins i que s’arribi el més aviat possible a tota la població. Només d’aquesta manera s’aconseguirà controlar la pandèmia a uns nivells baixos i evitar futurs repunts per noves variants que segur que arribaran, perquè, com en tantes altres qüestions, les diferències entre el primer món i la resta de països són encara massa grans.

El repunt en la pandèmia va coincidir ahir amb l’entrada en vigor del passaport comunitari de la Covid, que ha de permetre dinamitzar el turisme arreu de la Unió Europea aquest estiu. És una bona iniciativa, però, com sol passar sempre quan es tracta de la UE, els estats no acaben de cedir competències i no harmonitzen unes polítiques que haurien de ser les mateixes arreu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia