Editorial

EDITORIAL

El Palau gira full a la nefasta etapa de Fèlix Millet

El Palau de la Música va poder finalment tancar divendres l'etapa més trista de la seva història. La que va surar a la llum pública, tot just divendres va fer un any, quan la policia va escorcollar la seu de la institució cercant-hi proves d'un suposat robatori dels màxims responsables del Palau, Fèlix Millet i Jordi Montull. Una suposició que poc després ja no seria tal, per la mateixa confessió inculpatòria que els principals implicats van fer davant el jutge en una clara maniobra de defensa. L'Orfeó Català i el Palau de la Música han girat full d'aquesta lamentable etapa enfangada per un personatge com Fèlix Millet, perquè durant aquest any, sota la nova presidència de Mariona Carulla, s'ha fet una auditoria exhaustiva per determinar el grau de robatori de la institució que s'ha conclòs amb una xifra de més de 35 milions d'euros. Però també per la reconversió institucional que ha suposat la reforma dels estatuts i el desmantellament de l'arquitectura jurídica que havia permès a Millet i Montull perpetrar el robatori, i sobretot s'han assentat les bases per tornar a l'Orfeó i al Palau la dimensió estrictament musical i de compromís amb la cultura nacional que no haurien d'haver perdut mai.

Dit això, però, cal matisar de manera rotunda que el que s'ha clos és la lamentable etapa de segrest i saqueig del Palau, però que l'episodi ni de bon tros es pot donar per tancat. Cal la depuració més absoluta de les responsabilitats penals existents a partir del judici actualment en marxa. I, evidentment, l'aclariment del que va succeir durant tants anys en una institució representativa del país com és el Palau de la Música, que rebia una important quantitat de diners públics. A més, òbviament, de posar les bases perquè de cap manera es pugui tornar a repetir una situació en què al gestor d'una entitat o institució se li atorgui, simplement pel seu cognom, una confiança cega, cosa que va permetre a Millet crear un immens espai d'impunitat per cometre delictes execrables.

I finalment, caldrà també concloure la investigació en les seves derivades d'afectació política, ja que no podem oblidar que hi ha obert en aquests moments un procediment judicial paral·lel que investiga el cas de l'hotel del Palau, amb regidors i alts càrrecs del govern socialista de l'Ajuntament de Barcelona imputats; i una comissió parlamentària que investiga informacions que vincularien l'etapa de Millet al Palau amb un suposat finançament irregular de Convergència. Qüestions totes greus que cal escatir fins a l'últim detall perquè no plani cap dubte sobre el nostre sistema polític i institucional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia