Editorial

Badalona mereix un bon govern

Badalona viu aquests dies un nou guirigall polític després que s’hagi fet públic que el nom del popular Xavier García Albiol, actual alcalde, figura als papers de Pandora com a apoderat, entre el 2005 i el 2015, d’una societat radicada a Belize. A banda d’embrutar el nom de la ciutat, l’episodi que esquitxa el polèmic alcalde del PP agreuja encara més una crisi institucional que, contra tot pronòstic, obligarà a investir el tercer alcalde des que va començar el mandat. L’oposició de Badalona, que abans del nefast descobriment havia repetit per activa i per passiva que calia impulsar un front comú contra el populisme d’Albiol però que s’havia mostrat incapaç d’arribar a acords, no ha tingut més remei ara que aparcar les diferències –també les que semblaven insalvables– i avalar un pacte que catapultarà el socialista Rubén Guijarro fins a l’alcaldia.

Badalona, quarta ciutat del país, viu una situació d’inestabilitat política que ja fa massa anys que s’allarga i que s’ha traduït en una paràlisi de l’acció municipal que tots els ciutadans estan pagant. Cinc investidures en només sis anys, amb tres formacions diferents liderant el projecte local, és una de les dades que pot ajudar a entendre el caos en què està submergit el municipi. Els badalonins s’han guanyat que el nou govern, la composició del qual encara està per veure, situï l’interès del municipi a l’epicentre de les seves decisions. Badalona tindrà un alcalde socialista que ha allargat la mà, però les forces independentistes, que representen set dels vint-i-set regidors del ple, tenen una oportunitat per dir-hi la seva i per demostrar que des de la bona gestió també es fa créixer el projecte republicà. Les direccions nacionals sembla que avalen uns acords que serien difícils d’explicar en altres municipis però que, en el cas de Badalona, són necessaris per ajudar la ciutat a sortir del pou i a superar la vergonya que polítics de tots colors han fet passar als seus veïns. Badalona mereix un bon govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia