Editorial

EDITORIAL

Garantir el finançament dels ajuntaments

Rectificar és de savis, però quan un govern, com és el cas de l'espanyol amb el tema del finançament dels ajuntaments, avui diu A i demà, B, la sensació que transmet és de debilitat i de tenir un tarannà erràtic. Això sense oblidar la desorientació que provoca entre els ciutadans o entre els mateixos ajuntaments. Uns ajuntaments que abans-d'ahir van poder respirar una mica més tranquils quan van saber la decisió del govern espanyol de rectificar allò que havia decidit al mes de maig: els ens locals amb un volum de deute viu per sota del 75% dels seus ingressos corrents, ja es poden endeutar. De fet, com que la normativa entrava en vigor a primer d'any, molts municipis ja s'havien afanyat a buscar finançament a crèdit abans d'aquesta data, però la mesura anunciada ara per la ministra Salgado és un baló d'oxigen que permetrà als ajuntaments afrontar amb més garanties el seu futur pressupostari.

És evident, però, que els municipis, les institucions més castigades per la crisi i l'esclat de la bombolla immobiliària, no en fan prou amb aquestes mesures. Cert que han de ser curosos en la despesa i en l'aplicació de mesures d'estalvi, però sobre ells no pot recaure tota la responsabilitat. Entre altres coses perquè si la majoria han estirat més el braç que la màniga és perquè encara és hora que rebin un finançament adequat per a les seves necessitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.