Editorial

EDITORIAL

La immigració, un tema sensible menys per al PP

El Partit Popular a Catalunya va pujant graons d'irresponsabilitat en el tema estel·lar de la seva campanya electoral: la immigració. La penúltima barrabassada –desgraciadament no se n'han de descartar de noves– l'ha dita la presidenta d'aquesta formació, Alícia Sánchez-Camacho, que sense aportar cap mena de prova ha acusat els governs de Convergència i Unió d'haver fomentat l'arribada d'estrangers musulmans perquè, segons ella, els hispans podien entorpir la reconstrucció nacional de Catalunya. El pitjor de tot és que Sánchez-Camacho sap, o hauria de saber, que la realitat no té res a veure amb la que ella s'inventa. En primer lloc, si la presumpta estratègia que atribueix als anteriors governs de la Generalitat hagués existit, al carrer veuríem uns resultats molt diferents dels que hi ha actualment, és a dir, el coneixement mínim de la nostra llengua per part dels nouvinguts. Per desmentir les seves paraules només cal refrescar algun estudi recent, com el de la fundació ACSAR, segons el qual més del cinquanta per cent dels immigrants no saben parlar gens ni mica el català. O recordar, com ha fet el secretari adjunt de CiU, Josep Maria Pelegrí, que en el passat la Generalitat va obrir oficines de contractació, no només al Marroc, sinó també a l'Amèrica Llatina i a l'est d'Europa.

Les paraules de Sánchez-Camacho són, a més, injustes amb la comunitat hispana. Encara que les seves arrels lingüístiques els acosten més al castellà que no pas al català, a casa nostra tenim molts exemples d'integració que es mereixerien molt més respecte del que la dirigent popular els mostra. El que passa, és clar, és que els interessos del PP no tenen res a veure amb els interessos del català. D'altra banda, la presidenta del PP demostra que té una memòria tramposa, no tan sols pel que fa a la gestió de la Generalitat en matèria d'immigració, sinó pel que fa a la gestió del seu partit en l'àmbit estatal. Si Catalunya i altres zones de l'Estat espanyol han hagut de fer grans equilibris socials amb la immigració és, en gran part, a conseqüència de l'aixeta que al seu moment el president José María Aznar va obrir a la immigració sense documentació en regla. Els problemes de memòria de la senyora Sánchez-Camacho, però, no han de perjudicar la nostra. Avui, el dirigent del PP a la ciutat de Badalona Xavier Garcia Albiol està citat per la fiscalia, que el vol interrogar sobre els díptics de caire racista que l'abril passat va repartir a la ciutat en contra de la presència de romanesos. I aquell dia, la memòria no ens falla, Alícia Sánchez-Camacho era al seu costat i va haver de demanar perdó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.