Editorial

‘Joc de trons': sembrar per recollir

L'impacte mediàtic que ha suscitat el rodatge de Joc de trons a la ciutat de Girona és indubtable i els mitjans de comunicació i les xarxes socials en són un reflex. El dia a dia del Barri Vell, en una ciutat prou acostumada al turisme,
ha quedat alterat, primer pels treballs de recreació de la sèrie i després pel rodatge, que ha obligat a tallar carrers i places. L'equip, que aplega centenars de persones, s'ha instal·lat al cor de la ciutat vella i és fàcil veure com els turistes es barregen amb personatges vestits d'època medieval i amb veïns que afronten aquestes setmanes amb una barreja de comprensió pel benefici que saben que en pot treure la ciutat i un punt d'incomoditat i cansament per les molèsties que els provoca aquest rodatge i pel trencament de la seva rutina diària.

‘Joc de trons' és, juntament amb Lost, la sèrie més vista per televisió a escala mundial i la que més descàrregues d'internet provoca. L'impacte que ha tingut per al turisme de les ciutats on fins ara s'ha rodat ha estat espectacular. És per tant una bona notícia per a una ciutat i unes comarques turístiques com les gironines que la sèrie aprofiti els escenaris naturals per rodar la sisena temporada. El retorn econòmic directe que s'ha generat fins ara és important, però és difícilment avaluable hores d'ara el que pot suposar quan la sèrie arribi als televisors de tot el món. El rodatge ha provocat incomoditats que la productora ha intentat pal·liar negociant indemnitzacions amb comerciants i veïns –i en situacions així sempre hi ha qui es queixa amb tot el dret–, però està clar que el benefici per al comú és molt superior que aquestes incomoditats d'uns quants i que el rodatge de Joc de trons serà molt beneficiós a la llarga per a la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia