Opinió

Viure sense tu

Carallot

Amb la querella ens tracten de carallots

Agafo el diccionari, i els dits llisquen pel paper de bíblia. Calat, canyamel, carabassera, carolingi, carxot. Reculo. Carlinada, carassa, carallot. Aquí volia arribar. Volia llegir: “home aturat, encantat, condescendent per badoqueria. S'estava allí plantat com un carallot. Ets un carallot. No et deixis entabanar, carallot.” He acudit al diccionari de l'IEC, també com a homenatge humil a Badia i Margarit, savi entre savis que ens ha deixat la setmana de l'adéu a Josep Maria Bachs, dues maneres de treballar la llengua, i de l'adéu a Maür Esteva, el que fou abat de Poblet, impulsor de la restauració del monestir i de l'Arxiu Tarradellas, una altra manera de salvar-nos els mots, i els papers.

Al carallot m'hi ha dut la querella. Aquest disbarat judicial que esguerra un sa exercici d'implicació ciutadana. Civilitzat, endreçat, polit. Una convocatòria participativa. La paradoxa que un camí d'aprofundiment democràtic acabi crucificant el president Mas, amb Joana Ortega i Irene Rigau a banda i banda. Fent de la plaça de Sant Jaume el Gòlgota català. El punt culminant del viacrucis constitucional que amarats del paper bíblic ens duu a la resurrecció i a l'ascensió als cels. Anem cap aquí gràcies a aquest joc contaminat de fiscals, i dreceres judicials al camí polític. Quan la querella ja està embastada, Rajoy es recorda del diàleg. Amb la querella ens tracten de carallots, de rucs. D'aquí l'impuls de transvestisme polític que fa dir per exemple a l'alcalde de Sant Feliu del Llobregat, Jordi San José Buenaventura: “Jo sóc Joana Ortega, Mas, Rigau.” O que el president Montilla rebi una estirada d'orelles de Guerra pel mateix fet.

Carallot surt al diccionari, perquè en català es poden dir més coses que Bon dia o Bona tarda, encara que siguis la fiscal de Barcelona. Ana Magaldi no va més enllà, anem coixos en l'ús del català a la justícia. Però en canvi veu delicte en el bon dia del 9-N. S'alinea amb Torres-Dulce i corre amb els mitjons al garró amb Rosa Díez, la policia i uns quants més. Una carallotada tot plegat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia