Opinió

LA GALERIA

Càrrecs electes

Cal saber trobar les vies més efectives i intel·ligents per encarrilar un procés més necessari que mai

És molt important, és molt interessant que el passat 26 d'octubre l'AMI (Associació de Municipis per a la Independència) hagués fet realitat l'Assemblea de Càrrecs Electes de Catalunya. En moments tan complicats com aquests és important dotar-se d'instruments que puguin reblar el clau i “acabar la feina” en cas d'imputacions o inhabilitacions dels càrrecs del govern de la Generalitat. Cal tenir molt present que els electes, els càrrecs electes són quelcom molt anhelat en tota societat democràtica. El concepte de càrrec electe és molt important i molt ben considerat a Europa.

Doncs bé, l'Assemblea de Càrrecs d'Electes és una eina útil per a la ruptura democràtica. A Catalunya hi ha un total 9.283 càrrecs, dels quals 9.077 són regidors, 135 diputats al Parlament, 47 diputats al Congrés, 16 senadors i 8 eurodiputats. És important remarcar que en pocs dies ja s'hi han inscrit un total de 1.200 càrrecs, és a dir, s'hi han registrat un 13% del total. Això demostra que aquesta assemblea és un bon instrument per anar blindant el procés d'alliberament nacional i social de Catalunya. En moments convulsos d'enfrontament entre una legalitat espanyola (sense divisió de poders) i una legitimitat democràtica l'Assembla de Càrrecs Electes pot i ha d'exercir la funció d'antídot davant d'un Tribunal Constitucional que ha esdevingut una simple extensió (el braç executor) del govern espanyol. Quan un tribunal (el Tribunal Constitucional espanyol) esdevé una part més del poder executiu i, consegüentment, es posa de manifest que la divisió de poders s'ha deixat caure completament, la legitimitat catalana ha de saber trobar les vies més efectives i intel·ligents per encarrilar definitivament un procés democràtic que cada dia es demostra –amb més intensitat– que és més necessari que mai. L'Assemblea d'Electes haurà de combinar una tasca cívica d'explicació i pedagogia amb una funció d'esperó mobilitzador de tota la societat. Amb més de 400 personalitats investigades –de moment, una petita part imputades– es fa més necessària que mai la bona coordinació entre els electes i el poble que els ha votat. De la mateixa manera que, ara, és més vital que mai una unitat granítica entre els partits i les associacions. Cal no oblidar que el que vol el poder espanyol és crear divisions i provocar esquerdes en el camp independentista. Cal procurar no caure en el parany.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia