Opinió

De set en set

Laics i feministes

Supervivents d'un superpont dedicat a causes de credibilitat escassa: dos dogmes, el de la Puríssima i de la Constitució del dia dels Innocents de 1978, que incrementen les vendes i el turisme, eixos sòlids de l'esperança col·lectiva. Que els hem pogut il·luminar gràcies a dues trobades serioses: la del dia 9-D, que ens recorda que el 1905 França va aprovar la separació Església-Estat, per marcar fronteres d'entesa que massa persones tracten de rebaixar, en nom d'un mal acord sobre l'increment social de l'islam i en nom del tàndem Opus-Església (catòlica). Seria perillós que trontollés aquest fonament bàsic que referma la perspectiva de la Liberté, Égalité, Fraternité. L'acte a Madrid, gràcies a la iniciativa d'Europa Laica, ens marca el camí dels acords polítics bàsics, també als ajuntaments. Els que volen reformar la Constitució, seran capaços d'esmenar la redacció críptica de l'article 16?

Paral·lelament, congrés del Partit Feminista. Que insisteix en la necessitat urgent de reformular la llei orgànica de mesures de protecció integral contra la violència de gènere, aprovada fa dotze anys i que aporta un balanç de més de mil dones assassinades, de dos milions i mig de dones maltractades, de quinze mil violacions en els darrers dotze anys del segle XXI. Contra el terrorisme sexista ¿quines responsabilitats assumeixen els governs? En el cas de denúncia, ¿sobre qui recau la càrrega de la prova? ¿Sobre el denunciat o sobre la víctima? ¿Hi ha prou mitjans policials i judicials per fer efectiva tant l'administració de justícia, efectiva, com l'exigència de responsabilitats dels funcionaris que incompleixen l'obligació de protegir les presumptes víctimes? La impunitat amb què alcaldes del PP parlen barroerament de les dones, i que continuen exercint com a tals, ¿què significa?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia