Opinió

Keep calm

Ous, truites i democràcia

L'interrogatori de jutge i fiscal a Coma faria riure si no fes plorar, amb preguntes relacionades amb tècniques sobre com fer truites

Dijous passat, a primera hora, vaig dirigir-me a un quiosc per comprar aquest diari. El dia anterior (el dels Innocents, per cert), el regidor de Vic Joan Coma havia declarat a l'Audiencia Nacional acusat d'un delicte de sedició. Només dues portades informaven d'aquest fet. Una d'aquestes, òbviament, era la del que m'havia dut fins allà. I això que el cas tenia tots els ingredients per ser destacat arreu. En primer lloc, Joan Coma va ser denunciat a la Guàrdia Civil per l'ultradretà Josep Anglada per haver dit, el 2015, en un ple de l'Ajuntament vigatà que “per fer una truita s'han de trencar els ous”. Exactament les mateixes paraules que va pronunciar la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, dos anys abans per referir-se a la reforma de l'administració local i autonòmica promesa pel seu executiu. Algú sap si Soraya ja ha estat cridada pel jutge?

I això que Coma, que va negar-se a declarar, va ser detingut pels Mossos d'Esquadra per ordre judicial i lliurat a la Guàrdia Civil, que posteriorment el va entregar a la policia espanyola, que el va fer viatjar emmanillat fins a la presència del jutge de l'Audiencia Nacional Ismael Moreno. Aquest, un expolicia franquista, ja va ser el protagonista d'un dels episodis més lamentables dels darrers anys, quan va fer detenir uns titellaires a Madrid perquè segons ell els seus putxinel·lis feien apologia del terrorisme.

I això que l'interrogatori que jutge i fiscal van fer a Coma faria riure si no fes plorar, amb preguntes relacionades amb tècniques sobre com fer truites i amb el grau de força necessari per trencar un ou. I tot perquè el regidor acabés sortint amb llibertat amb càrrecs i sense el passaport, per un delicte que només es pot trobar en el Codi Penal franquista del 1973! Per part meva, em quedo amb l'“això va de democràcia”, que va deixar anar Coma en sortir de l'Audiència, mentre algun policia de servei tornava a insultar els companys que havien anat a donar-li suport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia