Opinió

Tribuna

El país de la màgia

“Avui recordem l'esperit creatiu i innovador dels catalans

Avui és el dia de Reis, el dia que, si ens creiem l'Evangeli segons Mateu, commemorem l'arribada d'uns mags que seguien un estel per trobar un nen que havia de convertir-se en el Messies. Aquests mags o savis o científics provenien de l'orient, d'on surt el sol, és a dir, que portaven la llum, i duien obsequis per honorar-lo: or, encens i mirra. L'or, com a ofrena a qui té el poder a la terra, és a dir, a un home; l'encens, que s'enlaira, com a referència a la condició divina de l'honorat, i finalment la mirra, un producte aromàtic que es fa servir per embalsamar, i que recorda la condició mortal del Messies.

Aquesta lectura bíblica pot tenir una certa similitud amb el moment crucial que viu el nostre país: aquests Reis Mags simbolitzen la màgia, l'encís, la il·lusió de tot un poble que fa molts anys que lluita a favor de les idees, amb fermesa i convicció, i sempre amb voluntat pacífica, conciliadora i solidària. Un poble envoltat de màgia, de ciència, de cultura, que segueix un estel que cueja quatre barres, un estel que guia el camí cap a la llibertat, amb un objectiu clar i ferm de referèndum i tot un procés de desconnexió que ja tenim engegat. Des de la màgia i la saviesa d'aquest poble meu, avui recordem l'esperit creatiu i innovador dels catalans i la capacitat de reinventar-se des de la república, una república de dret, democràtica i social. Avui, doncs, els catalans rebem a cada casa l'or més simbòlic, el do de la riquesa més preuada, la de la creativitat i generositat, i especialment per a les famílies més humils, les que pateixen per arribar a fi de mes.

Els catalans rebem també l'encens més valorat, i és una forta autoestima i una plena autoconfiança, els valors socials imprescindibles perquè fixem objectius ambiciosos i necessaris per a una plena independència com a poble i com a país. A més, gaudim d'un tercer present, que no és pas la mirra, però sí un bàlsam simbòlic i que representa la perseverança, l'esforç per créixer de manera ponderada, de manera sostenible, per tal de viure la vida respectant-nos els uns als altres, i també el medi.

El dia de Reis és una festa per creure en la màgia d'un país que vol significar-se des de la seva pròpia llengua i cultura, sense menystenir, és clar, la resta de pobles d'arreu del món, des del més petit fins al més gran. I aquesta màgia i saviesa la volem lliure de monarquies antigues i caduques que mantenim absurdament amb prop de 8 milions d'euros, una despesa que volem destinar a polítiques socials.

El 6 de gener celebrem tots aquests presents que en forma de regals nadalencs simbolitzen un poble que lluita cada dia, des del Parlament, des de les institucions, des del govern, des de les empreses i els comerços, a favor d'un país que vol ser independent tenint com a únics observadors acreditats els reis de la màgia, el poble, únic legítim i sobirà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia