Opinió

Keep calm

Posin les urnes!

Enfrontar democràcia a referèndum, en el fons, amaga la perversió de considerar la ciutadania incapaç de prendre decisions

El govern de Puigdemont i Junqueras ha iniciat els tràmits per adquirir vuit mil urnes. Després de l'acte del passat 21 d'abril al Palau de la Generalitat amb l'executiu en ple, té lloc un nou senyal inequívoc del compromís amb el referèndum previst pel setembre. I aquest gest, curiosament, arriba poc abans que Carme Forcadell i la resta de membres de la mesa del parlament siguin citats a declarar per haver permès que el ple votés la resolució sobre el referèndum en el debat de política general.

Quina por que poden arribar a fer les urnes i els vots, quan es viu en una democràcia amb els peus de fang! Tanta que, en les darreres setmanes, tot l'establishment de l'Estat s'ha llançat a una cursa ridícula per veure qui la diu més grossa a l'hora de desacreditar la sobirania popular i la democràcia directa. De Soraya Sáenz de Santamaria a Susana Díaz, de José Luís Rodríguez Zapatero a José María Aznar, del diari el País al diari la Razón. El missatge final sempre és el mateix, vingui de la dreta rància o de l'esquerra domesticada: enfrontar democràcia a referèndum, la qual cosa, en el fons, amaga la perversió de considerar la ciutadania immadura i, com a tal, incapaç de prendre decisions.

Fins i tot Ciutadans, els campions d'omplir-se la boca amb la nova política, han aportat el seu granet de sorra a tan lamentable debat. Per boca del seu portaveu a Catalunya, Carlos Carrizosa (per què aquest home sempre fa cara de pomes agres?), han afirmat que l'Estat té els mecanismes per evitar l'adquisició de les urnes. Vaja, que per a aquests demòcrates de pacotilla, a l'Espanya del segle XXI ja no és ni possible que un govern legítim compri unes urnes!

Ves per on, comences parlant de regeneració i de transparència i acabes enviant Jordi Cañas d'assessor al Parlament Europeu. Comences parlant de mecanismes de participació i acabes donant suport al PSOE dels ERO andalusos i al PP madrileny de la corrupció generalitzada. Però és clar, el problema són les urnes!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia