Opinió

Tribuna

Amb comptagotes

“Si volem més informació entrem a ‘El cas dels catalans'

Les declaracions d'Oriol Junqueras aquests dies han sorprès els ciutadans. Tot i que moltes qüestions com aquestes eren conegudes pels lectors de diaris, la majoria de la població les desconeixia. El vicepresident fa un resum de l' estat d'inversions entre 16-17, amb una comparativa amb el regne d'Espanya destinada a contradir les falses declaracions que ens dediquen: 1. Des del 2012, l'economia catalana presenta millor evolució en el PIB que Madrid. 2. Segons les dades del Dirce, el nombre d'empreses a Catalunya el 2015 és de 584.369. A la comunitat de Madrid, en canvi, n'hi ha 508.612. 3. Els primers quatre mesos d'aquest any, el nombre de societats mercantils creades a Catalunya ha crescut un 24,2%, respecte al 13,5% a Espanya. 4. Segons el ministeri, la inversió estrangera a Catalunya va ser de 4.783 milions d'euros, un augment del 58%. A Espanya, un de l'11%. 5. El Financial Times recomana Catalunya com la millor regió del sud d'Europa per invertir el 2016 i el 2017.

Una altra notícia rellevant va saltar al digital El Nacional: “En els quatre mesos que han passat del 2017, el Deutsche Bank ja ha aconsellat dues vegades als inversors que estiguin atents a la celebració del referèndum català. L'entitat alemanya ho assenyala com una de les qüestions rellevants a l'hora d'invertir el 2017 juntament amb altres temes econòmics i financers com el mandat de Donald Trump, el Brexit o la inflació europea, entre d'altres.”

Un article intitulat Parlem de casualitats?, de Salvador Bonada, director de l'Ateneu d'Alella, feia un seguit de preguntes que ho diuen tot: 1. La Xina va fer una inversió al port de Barcelona de 500 milions d'euros i, a canvi, el govern espanyol es va comprometre a fer arribar una terminal del tren de mercaderies al port. (...) El govern espanyol no va complir el tracte. 2. Fa una setmana un inversor xinès del sector de l'automoció va anunciar la inversió de 80 milions d'euros a Catalunya. El soci d'aquest inversor és l'estat xinès. 3. Fa dos dies el partit comunista xinès es va pronunciar a favor del referèndum d'autodeterminació a Catalunya. 4. La televisió pública russa és una de les que més i millor informen sobre el procés d'independència de Catalunya. 5. Seat (Volkswagen) aprova una inversió de 2.000 milions d'euros. 6. BASF planteja la creació d'una terminal pròpia de mercaderies per enllaçar amb l'eix mediterrani, alhora que saben que el govern espanyol no el farà. 7. Amazon crea el centre de distribució al sud d'Europa a Catalunya i necessita l'eix mediterrani que sap que el govern espanyol no farà. 8. Qui cregui que el procés d'independència és una dèria d'uns catalans bojos potser que comenci a rumiar en tot el cúmul de casualitats. Potser la jugada és molt més gran del que alguns volen creure. Si no, al temps!

Si volem més informació, d'aquella que sempre diem que ens haurien de donar, entrem a El cas dels catalans. La Viqui ens hi durà. Massa! I volen que s'ajoqui aquell suflé de l'imaginari periodístic de Spain!!!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia