Opinió

15 són 15

D’orgues, en tenim!

Aquest estiu –des d’en fa trenta-set– continua vigent una iniciativa de cultura musical que, cosa poc freqüent, s’ofereix arreu del Principat: el cicle Els Orgues de Catalunya organitzat per l’Associació Catalana de l’Orgue. Vint-i-un orgues, la majoria històrics, són els protagonistes d’aquesta oferta concertística que acosta la música d’aquests singulars instruments a indrets diversos: pobles petits, capitals de comarca, ciutats mitjanes, la metròpoli...

Entre aquests, i és el que volem remarcar, una tercera part són de les comarques tarragonines i és que, entre juliol i setembre, els orgues de Vallmoll, l’Aleixar, Torredembarra, Torroja del Priorat, Ulldemolins, Montbrió del Camp i Montblanc hi tenen protagonisme.

A aquests, hi podem sumar –esmentant els que tenen oferta concertística periòdica durant l’any– l’orgue del Vendrell integrant del 37è Festival Internacional de Música Pau Casals, el de la catedral de Tarragona amb el Festival d’Orgue, el de la Prioral de Sant Pere de Reus amb el cicle d’Orgue, el de la Selva del Camp en l’onzè cicle de primavera, el de la Sènia, en el seu desè cicle, els de Poblet, en el cinquè festival internacional i el de la Pobla de Mafumet.

Sabent això, podem concloure que els tarragonins estem per orgues i que, potser –és una vella proposta nostra–, es podria endegar un cicle hivernal de concerts que abastés el territori...

Ara, però, i com que aquest és el meu últim article abans de l’1 d’octubre i diuen que de més verdes en maduren, a l’agost, per si de cas i per si en les estratègies emprades fins ara per impedir el referèndum s’inauguressin actuacions pròpies de la Política, així en majúscules, comparteixo amb vostès una dita –consell del meu avi– que m’acompanya en el viure: “Festes em fas que no em solies fer, o m’has de fotre o m’has de menester!” Vaja, que no cal que ens vinguin amb orgues que ja en tenim! I que quan toqui, ja farem concerts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia