Opinió

Keep calm

La Tarraconense

El comunicat de l’Església catalana el podrien signar els criminals acusats de sedició i els que els empresonen

En els manifestos en contra de l’actuació policial hi ha advocats, juristes, escriptors, professionals diversos, metges, sanitaris, periodistes, sindicats, patronals, universitats, el FC Barcelona (també el Girona) i Primavera Sound. I molts més. Després, hi ha el comunicat de la Conferència Episcopal Tarraconense. És sensacional. Fa uns anys, la Tarraconense potser hauria redactat un document a favor de l’autodeterminació i segur que hauria estat en contra de la irrupció en contra de la Generalitat de les forces de l’ordre. Penso en uns quants bisbes que l’haurien signat. Ara, no. Ara, la Tarraconense ha optat per una redacció neutra i ambigua que no podem dir que sigui fidel a la famosa diplomàcia vaticana perquè aquesta manera de fer romana no és que amagui el cap sota l’ala sinó que diu sense dir. El comunicat de l’Església catalana ni diu ni deixa de dir. És un escrit que podrien fer-se seu tant els independentistes com els altres. Tant els criminals de guerra acusats de sedició com els membres del PP que els empresonen. Reconeixen que “Catalunya viu un moment delicat de la seva història”, que és una manera ben peculiar de definir aquests dies, i demanen la benedicció de Déu “per a totes les persones que tenen la responsabilitat en el govern de les diferents administracions públiques, de la gestió del bé comú i de la convivència social”. Molt bé. Després s’ofereixen com a mitjancers i ens animen a “ser responsables i compromesos en la vida pública, per avançar en el camí del diàleg i de l’entesa, del respecte als drets i les institucions”.

Bravo pels bisbes catalans. Han llegit la primera part de la segona carta de Sant Pau als cristians de Corint: “Per tal que el nostre ministeri no sigui desacreditat, procurem no donar cap motiu d’escàndol en res.” Però s’han oblidat dels altres consells de l’apòstol: “Ens tenen per mentiders, i diem la veritat; ens tracten com a desconeguts, tot i que som ben coneguts; ens donen per morts, i ja veieu que som ben vius; ens han sentenciat, però no som executats.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia