Opinió

A la tres

Quan Mas s’allibera

“Mas és, a partir d’avui, l’expresident Artur Mas. I actuarà com a tal. Amb la llibertat amb què ho fa José Montilla i que Mas ahir envejava

Feia setmanes, unes quantes, que havíem pactat la conversa que aquest diari va mantenir ahir entre l’expresident Artur Mas i l’expresident José Montilla. Queda molt malament que ho digui jo, però els la recomano: mirin-se-la aquest vespre a El Punt Avui TV. I els la recomano encara més després d’haver vist que, poques hores després d’haver-la enregistrat, el president Mas anunciava, ahir al vespre, que deixa la presidència del PDeCAT. Lluny de perdre’n, algunes de les afirmacions que l’ara expresident del PDeCAT va fer ahir al matí, quan enregistràvem la conversa, agafen més valor que mai. S’entenen molt més algunes de les frases que va pronunciar Mas: “La via unilateral no és la bona; no és la que vàrem defensar”, deia Mas en relació al full de ruta dels darrers mesos, quan es va imposar l’“O referèndum o referèndum” de Puigdemont. I s’entén, encara més, que, en ser preguntat sobre aquest, Mas va ser taxatiu: “La decisió sobre què ha de fer Puigdemont, l’ha de prendre ell (...) Si torna, serà empresonat (...) Jo ja vaig prendre fa dos anys una decisió, que va ser la de fer un pas al costat i proposar-lo a ell per a la investidura.” Més clar, l’aigua. A l’entrevista (mirin-se-la, insisteixo) Mas no diu res però se li entén tot. I se li entén, sobretot, les ganes de sentir-se alliberat. De sentir-se alliberat per poder-hi dir la seva com ho va fer ahir l’expresident Montilla. A Montilla, certament, se’l veia més deixat anar, menys encotillat. I en acabar la conversa, llarga i interessant, fora de càmeres van ser més sincers que mai. “Jo he estat molt tranquil, perquè en no tenir càrrecs de responsabilitat en el partit des de fa anys, això allibera molt”, va dir Montilla. I Mas va indicar: “Això, això és el que jo tinc ganes de fer.” I ho va fer just cinc hores després. Just dos anys després d’haver fer el seu famós pas al costat, Mas en va fer un altre. I a partir d’avui és, simplement, l’expresident Mas, que parlarà com a tal. Mas, finalment, s’ha alliberat de CDC, del PDeCAT i del full de ruta. S’ha alliberat. I al mateix temps, sembla, ha enviat un missatge clar a Puigdemont.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]