la galeria

El logo: el súmmum

Unnim és la nova marca de la fusió de Caixa Girona, Caixa Manlleu, Caixa Sabadell i Caixa Terrassa. Em sembla difícil de pronunciar amb ritme, si es vol fer respectar l'ena geminada. Malgrat això, en el comunicat de les quatre caixes es defensa la sonoritat que provoca la doble ena. Potser m'equivoco, però costarà tant que es pronunciï un-nim, com al·legoria o súmmum. Crec que la doble ena és més una qüestió estètica que res més, malgrat l'informe de l'agència Morillas, especialitzada en identitat de marca, a la qual les quatre caixes catalanes que es fusionen li han encarregat.

Per què en diuen Unnim? «D'un temps del verb unir, s'ha creat un substantiu, al qual se li ha donat personalitat pròpia i singularitat, sobretot amb la incorporació d'una doble ena (Unnim), que no solament vol projectar una imatge innovadora i moderna, sinó també un missatge simbòlic, mitjançant el grafisme de la doble n i la m, que simbolitzen els ponts i els vincles que uneixen les quatre caixes, que uneixen voluntats, que uneixen persones, que uneixen projectes i territoris...» Encara al·lucino. No hi entenc res. M'ho sentiré a dir: «No hi entens res, de comunicació, ets un antiquat.» Potser tenen raó, però a banda del que he dit, el nom també em sembla el d'una marca de calçotets.

Tot el que necessita justificació i un informe, que no entra ràpidament, que no dius «genial!» a la primera, malament rai! També em dec tornar a equivocar. De fet, Steve Jobs, d'Apple, no volia que el seu revolucionari ordinador es digués Imac, perquè no li agradava això de la i-no sé què! I ja ho sabeu: Ipod, Iphone, Ipad...

El logo m'agrada més, sense entusiasmar-me. També el justifiquen. Ben analitzat, crec que el logotip rebrà més crítiques que el nom, entre altres coses perquè sembla el del portal Terra.com sacsejat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.