Opinió

15 són 15

La BB

Tinc prou anys per haver vist que al meu poble, l’Aleixar, –i no crec que fos únic– la brossa es llençava a la riera perquè quan baixés aigua amb força la prengués fins a mar. De tant en tant, l’agutzil de torn també botava foc a l’espanat que s’anava omplint de deixalles. I així fins que va arribar la recollida a domicili amb fórmules diverses i, al començament, alguna dissensió, l’abocador municipal fet realitat seguint normatives –tot un bany de civilitat– i, proper en el temps, el reciclatge –deixin-me escriure que imprescindible– i els contenidors de colors significatius d’allò que és d’esperar que s’hi dipositi.

I escric això a propòsit d’una acció encetada recentment a l’Aleixar i a Vilanova d’Escornalbou anomenada La bona brossa, que es presenta als ciutadans com a recollida selectiva amb valor social i que està impulsada per Secomsa, el Consell Comarcal del Baix Camp, Ecovidrio, Ecoembes i els ajuntaments.

La iniciativa adreçada, de moment, als ciutadans d’aquests petits pobles es proposa –m’hi refereixo a grans trets– de millorar significativament la qualitat de la recollida selectiva establint complicitats amb un col·lectiu de vilatans voluntaris que, junt amb tècnics de les institucions impulsores i a través d’un treball en grup que suma sensibilitats diverses i transversals, fixarà un objectiu a aconseguir en benefici de tots gràcies a una aportació econòmica proporcional al grau de millora en el reciclatge i que es materialitzarà en allò que el grup decideixi.

Per tant, encetem accions amb tècniques de participació. Si en política els pressupostos participatius ens semblen vitals perquè, malgrat els temps que corren, entenem que el progrés passa per la democràcia i participativa, en temes com ara el reciclatge, també. D’aquí el nostre títol amb dues bes. No per l’actriu francesa que potser ha vingut al cap a algú també de certa edat, sinó per La bona brossa!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia