Opinió

LA GALERIA

El dia de la dignitat

Només es pot qualificar de covards i miserables els atacs policials violents a petits pobles de pocs habitants com Garrigàs

Diumenge 1 d’octubre del 2017 no era un festiu qualsevol, la majoria de catalans es van llevar abans d’hora, s’havia d’anar a votar. Alguns havien passat la nit a les escoles o s’hi havien arribat de matinada. Cap a les nou, l’olor de cafè de diumenge al matí omplia moltes llars on encara s’estava esmorzant, tot i que hi havia pressa i il·lusió per anar a votar. A primera hora escoltant la ràdio o veient la televisió, per saber què passava, la notícia va arribar arreu, les imatges eren clares, una càrrega policial violenta i brutal per entrar a la força bruta al pavelló municipal de Sant Julià de Ramis. Era el col·legi electoral on havia de votar el president del govern català, Carles Puigdemont. Aquella primera acció policial tan salvatge contra gent pacífica va tenir un efecte crida que va motivar molts indecisos a anar a votar i la gent que encara era a casa, a sortir al carrer i anar als col·legis electorals a votar o a donar suport a tots aquells que els protegien.

Les càrregues policials després es repetirien en diferents escoles de tot Catalunya, en algunes amb molta més violència que en d’altres, una agressivitat del tot injustificada, que va ser especialment greu, per inesperada i absurda, en alguns dels pobles més petits del país, on el cens electoral és massa minso per legitimar cap operació policial com les que es van produir.

Només es pot qualificar de covards i miserables aquests atacs violents a petits pobles molts d’ells de menys de mil habitants. Garrigàs en va ser un i ha estat el poble que acollirà aquest dissabte els actes commemoratius de l’1 d’octubre a l’Alt Empordà, del dia en què els catalans van sortir al carrer a votar i a defensar la seva dignitat com a poble.

Els actes s’iniciaran a Garrigàs, a 2/4 d’11 del matí, sota el lema La Força d’un Poble, amb l’arribada d’una urna gegant al local sociocultural, on hi va haver les càrregues policials i on s’havia de dur a terme la votació, i que rebrà el nom d’U d’Octubre. Després al llarg de tot el dia hi haurà actes de tota mena amb la participació de familiars dels presos polítics, parlaments, castellers, dinar groc, gegants, poetes, ball d’urnes, jocs per a la mainada i manifestacions de tota mena per acabar a la matinada amb diferents actuacions musicals, tot per mostrar i reivindicar una vegada més la dignitat i la força d’un poble.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia