Opinió

Full de ruta

Un linxament

L’estat de dret espanyol no pot garantir un judici just i imparcial als independentistes catalans

És evident que una vicepresidenta del govern espanyol no pot dir que Espanya és una de les 20 democràcies més guais del planeta i tot seguit afirmar que si els líders independentistes catalans són a la presó és “perquè han comès delictes”. No pot, d’entrada, perquè si Espanya fos un estat de dret presentable, com correspon a les democràcies que ella cita, la vicepresidenta del govern no podria destruir la presumpció d’innocència com va fer ella fent aquesta afirmació en seu parlamentària.

Però és que tampoc pot anar presumint de democràcia i estat de dret exemplars, després de constatar la instrucció polititzada i de part que han fet del cas els jutges Llarena, Lamela i Ramírez Sunyer. Després de veure com el relat policial, fiscal i judicial sobre la rebel·lió no respon als fets que ha vist tothom, ha estat desmentit per proves exculpatòries, ha estat negat per tribunals europeus i ha estat rebatut per múltiples i prestigiosos juristes, entre ells un expresident del Tribunal Suprem i del Constitucional com Pascual Sala. Després de comprovar el clam del món democràtic contra l’empresonament dels líders polítics catalans.

És evident que no pot fer aquestes afirmacions el mateix dia que el TEDH sentencia que la justícia espanyola no va ser imparcial i va violar el dret a un judici just a Arnaldo Otegi, quan el va condemnar el 2011 per haver intentat reorganitzar l’esquerra abertzale en un partit polític. El mateix dia que el Tribunal Suprem demostra la seva falta de criteri i d’independència, canviant de manera insòlita i vergonyant una sentencia ferma dictada dues setmanes abans, responent als interessos econòmics de la banca i perjudicant milions de ciutadans. És molt evident que ni la democràcia ni l’estat de dret espanyols no poden garantir un judici just i imparcial a cap dels encausats pel procés independentista a Catalunya, perquè en aquest cas l’Estat és parcial, els jutges són parcials, els fiscals són parcials, els advocats de l’Estat són parcials, el govern espanyol de la vicepresidenta Calvo és parcial i la policia és parcial. L’única cosa que es pot esperar de la justícia espanyola en aquest judici és un linxament. I l’europea?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia