Opinió

Full de ruta

És només Trump?

Trump no és l’únic que no respecta la premsa; Rajoy va inventar les rodes de premsa de plasma i aquí també hem caigut en les compareixences en què no es pot preguntar

Tot i que hi ha multitud d’exemples des que va arribar a la Casa Blanca, les imatges en què Donald Trump s’enfronta al periodista de la CNN Jim Acosta i l’insulta perquè aquest li vol repreguntar sobre les seves declaracions arran de la caravana de migrants que es dirigeix als Estats Units, han tornat a posar la relació entre els mitjans i el president nord-americà en primer pla. Trump no ha canviat; practica el populisme, si no el feixisme, en opinió d’alguns pensadors, en molts àmbits. Pel que fa als mitjans, és obvi que no només intenta que no hi hagi opinions contràries a la seva, en un país en què la llibertat de premsa és un pilar fonamental, sinó que va més enllà i intenta fer creure que els mitjans només inventen, que creen notícies falses. I això ho fa el més gran creador de notícies falses per guanyar les eleccions, qui va defensar que Barack Obama havia nascut a Àfrica , que Hillary Clinton tenia un negoci de prostíbuls i que –i per això el company de la CNN li ho preguntava–, en la caravana de migrants, hi podia haver terroristes àrabs .

Però aquest atac a la premsa, amb la pèrdua de valors democràtics que representa, no és patrimoni exclusiu de Trump. Fixeu-vos divendres vinent en la compareixença de la ministra portaveu, i qui l’acompanyi, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres espanyols. Un periodista agafarà el micròfon i preguntarà i, immediatament, l’hi prendran perquè no pugui repreguntar. I això ara; amb el PP, quan hi assistia l’expresident Mariano Rajoy, es pactava quins mitjans preguntaven i quins no i, fins i tot, s’arribava a insinuar de què s’havia de preguntar. Per no parlar del famós plasma, és a dir, compareixences sense dret a preguntes. D’aquesta febre, però, tampoc se n’escapen els dirigents catalans, que, en els darrers temps, també han copiat aquesta mala manera de fer i han dut a terme compareixences sense acceptar preguntes. Compareixences a què no cal que ens convidin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia