Opinió

Full de ruta

Verges

Qui són les víctimes en el cas de les rodes rebentades a Verges? Els veïns, sembla evident. La Guàrdia Civil i la fiscalia prefereixen, però, investigar l’alcalde

Qui són les víctimes en el cas del centenar llarg de rodes rebentades a Verges, al Baix Empordà, el 4 d’octubre de l’any passat, just l’endemà de l’aturada general? La pregunta és retòrica, naturalment, perquè tothom té clar que les víctimes són els veïns propietaris dels vehicles afectats, atacats de nit en el que és evident que va ser una represàlia per la posició inequívoca i majoritàriament independentista del poble on va néixer Lluís Llach.

Tothom ho té clar? Semblaria que no, vistes les ganes amb què la Guàrdia Civil i la fiscalia insisteixen a actuar contra l’alcalde, Ignasi Sabater, i mig Ajuntament, després que el primer insinués que els autors de les punxades potser haurien estat “uniformats de dia que de nit van incontrolats”. La Guàrdia Civil s’ha ofès molt per aquesta afirmació, com si no pogués ser o com si fins ara no s’hagin identificat en diferents ocasions “uniformats de dia” actuant de nit arrencant llaços grocs i estelades o participant en reunions ultres. Té la pell molt fina, la Guàrdia Civil, i tot darrere la fiscalia, perseguint l’alcalde de Verges per les afirmacions que va fer, com si el cos armat fos intocable o no hi hagués ovelles negres dins del mateix. Delicte d’odi, a més? No ha quedat clar, en diferents resolucions judicials, que els cossos i forces de seguretat queden fora d’un delicte pensat per als col·lectius més vulnerables? Sembla que no, si no és que el que es busca, simplement, és criminalitzar el procés i aquells que l’impulsen. Per cert, per mentides, difamacions i invencions diverses, els informes que la Guàrdia Civil ha enviat al Suprem. I tot plegat amb quin cost?

Tornem al principi. Qui protegeix les víctimes? De veritat s’ha investigat a fons el que va passar entre Medinyà i Verges el 4 d’octubre? Els Mossos, en ple 155, hi van destinar prou temps i efectius? S’han revisat totes les càmeres? Costa creure que no s’hagi trobat cap pista i que la brutal acció d’aquella nit quedi per sempre més impune.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia