Opinió

Full de ruta

Guàrdies civils queixosos

Els guàrdies civils que van actuar l’1-O a Catalunya, aquells que cantaven l’”A por ellos”, dalt dels autobusos que els portaven cap aquí, es veu que estan ben molestos amb el Ministeri de l’Interior perquè no els ha agraït prou la feina feta durant tots aquells dies en què van viure en vaixell, van menjar croquetes per Nadal i, sobretot, van estovar de valent els catalans.

Tot i que el ministeri ha distingit gairebé cinc mil d’aquells agents que van participar en l’operació Copèrnic, no totes les distincions han estat una condecoració, que és la que computa com a mèrit per pujar de categoria o canviar de destinació, sinó que molts dels guàrdies civils només han estat “felicitats”. Les condecoracions solen comportar més diners cada mes mentre que les felicitacions, doncs, això, que són només una felicitació. Els policies s’han enfadat amb el ministeri i ho han fet saber a Twitter amb unes piulades ben especials que han dirigit a campions de l’esport com ara Marc Gasol, Marc Márquez o Rafael Nadal. A Gasol, per exemple, li diuen: “T’imagines, Marc, que per guanyar l’anell de l’NBA el premi fos una gorra dels Raptors? Doncs això ens han donat als guàrdies civils per impedir la secessió de Catalunya d’Espanya.”

Les piulades les ha fet l’Asociación Pro Guardia Civil, que, com es pot comprovar, tenia ben clar què van venir a fer a Catalunya. No pas a “impedir un referèndum il·legal”, com va anunciar el govern de Rajoy, sinó a “impedir la secessió de Catalunya”. Feina feta amb èxit, per tant, volem el premi que ens toca, raonen els guàrdies civils. Per un moment he recordat els policies allotjats en un hotel de Calella, aquells que cridaven “Que ens deixin actuar!” davant la protesta dels veïns contra la seva presència a la població. Aquells que tant defensen la unitat d’Espanya i la llei, demanant d’actuar fora de la llei.

També m’ha fet pensar tot plegat en la victòria aclaparadora en les eleccions sindicals de la policia espanyola del sindicat Jupol, sorgit de la plataforma Jusapol, aquells que van venir a Barcelona a celebrar la repressió feta pels seus afiliats durant l’1-O. Quina casualitat, l’extrema dreta guanya en les eleccions sindicals a la Policía Nacional, igual com Vox ho fa als barris d’arreu de l’Estat on viuen més policies, guàrdies civils i militars. El feixisme no s’atura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia