l'apunt

El justicier badaloní

Hi ha una mena de cantarella social i mediàtica que diu que hem d'afrontar el problema de la immigració perquè si no una cosa que se'n diu bonisme ens portarà a una mena de caos social sense precedents. I ja tenim el màster de l'univers que afrontarà el problema de cara i amb valentia. Amb un somriure Profiden a la boca, el senyor Xavi García Albiol assegura que si és alcalde de Badalona els badalonins podran «sortir pel barri amb la seguretat de no ser assetjats o atracats». Ho posa per escrit i ho completa amb un bon recull de fotografies d'immigrants. Com que qualsevol superheroi necessita una heroïna, agafa de bracet la presidenta del PP, Alícia Sánchez-Camacho, i es dedica a repartir els pamflets amb el seu compromís electoral. Perdoni el lector o lectora la ironia, però la tragèdia que suposa per a qualsevol país tenir polítics de demagògia tan profunda se'm fa difícil de digerir. Aquest senyor García Albiol no és un qualsevol. L'exsecretari d'organització del PP i cap del grup d'aquest partit a la Diputació de Barcelona ha fonamentat la seva carrera política personal en el fet d'aconseguir uns resultats electorals destacables a la tercera ciutat de Catalunya a costa d'una demagògia incendiària.

Des de Pedralbes les coses es veuen diferent

El senyor García Albiol es posa la disfressa de superheroi que acudeix a defensar els badalonins i badalonines, però en realitat s'aixeca cada dia al seu domicili del barceloní barri de Pedralbes, es passeja per uns carrers sense problemes de convivència perquè els immigrants si hi viuen van en Mercedes i si hi treballen són ben vistos perquè fan les feines de la casa. Agafa el cotxe i se'n va a Badalona a atiar el conflicte. I la coartada que exposa és que el problema existeix. És clar que existeix. Però no es resoldrà amb el populisme barat de Xavier García Albiol. L'acusació de bonisme és un tòpic que acusa d'inoperant els que no surten a criminalitzar els immigrants. A Catalunya, hi viuen més de 96.000 romanesos. Què vol dir el PP amb un díptic que diu que «no volem romanesos»? Se'ls ha de fer fora? Són ciutadans europeus, i fins i tot un important col·lectiu de votants a les municipals. És per això que el PP estatal s'ha posat tan nerviós amb el bala perduda de Badalona? Hi ha milers d'agents socials, educadors, professors, polítics, policies i molts altres professionals que s'hi deixen les celles per garantir la nostra convivència. És per a aquesta gent que treballa de manera callada, que hem de demanar més recursos i exigir que irresponsables com el superman badaloní justicier de la immigració no tiri per terra la feina que costa tant de construir fent xarxa i tan poc de destruir amb polítics de curta volada i tan baix nivell intel·lectual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.