Opinió

A la tres

Pares que han d’aprendre

“Ja n’hi ha prou de jugar amb l’educació. Els mestres fan una tasca gens fàcil que sovint no es valora

Malauradament, que a l’Estat espanyol s’ha entrat en una dinàmica de pèrdua de drets és una evidència des de fa temps. L’exemple dels polítics catalans a la presó i l’exili en pot ser el principal exponent. Però l’entrada de l’extrema dreta al Congrés dels Diputats de Madrid no ha fet cap altra cosa que incrementar aquesta deriva. Segurament no se’n sortiran en moltes coses perquè els números donen per al que donen, però la irrupció de Vox ha descol·locat totalment tant el PP com Cs, que ara juguen a veure qui està més a la dreta de tot.

L’última pensada d’aquests cervells privilegiats ha estat el que anomenen el pin parental, com si, als nens, se’ls hagués de desbloquejar com un telèfon. La qüestió és greu i planteja que siguin els pares els qui puguin decidir els continguts que els seus fills reben a l’escola en determinades matèries. Evidentment no entren en continguts com ara matemàtiques i geografia, van a atacar el sistema educatiu en aquells continguts que no s’adiuen amb la seva mentalitat de fa un parell de segles. Bàsicament el que no volen és que, als fills, se’ls ensenyi que el món és divers, que no tothom té els mateixos orígens, que hi ha religions que no són el cristianisme o que tothom pot estimar qui li sembli, tants cops com vulgui. El fanatisme ultraconservador que impulsen és el mateix que al segle XX es va viure a alguns països europeus i que va portar a desastres bèl·lics. Tan lluny arriba la seva obsessió pel conservadorisme que a Baena, a Andalusia, un pare ha denunciat un mestre que amb motiu del Dia contra la Violència de Gènere va parlar a classe d’una dona del poble a qui el seu marit va calar foc perquè havia denunciat mals tractes.

Ja n’hi ha prou de jugar amb l’educació. Els mestres fan una tasca gens fàcil que sovint no es valora. Els pares no són els propietaris dels fills, en son els custodis. Però els nens tenen dret a rebre la millor educació possible. I això inclou matèries que no agraden a la dreta. El problema de fons és que deuen tenir por que, si els fills aprenen aquestes coses, encara els podran ensenyar un parell de coses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia